top
Pomodori passata
Gepureerde tomaten
POMODORI PASSATA
 
POMODORI PASSATA

GEPUREERDE TOMATEN (PASSATA)

Passata wordt gemaakt van rauwe tomaten waarvan de schil en de pitjes verwijderd zijn, alleen het vruchtvlees dus.

Passata is gemakkelijk zelf te maken, waarbij je de keus hebt het vruchtvlees heel fijn te maken (te passeren) of er stukjes in te laten. Ook daarvoor is een blikversie voorhanden trouwens.

Door passata een kwartiertje zachtjes in te koken bereid je sugo of salsa di pomodoro gemaakt, de basis Italiaanse tomatensaus die op smaak wordt gemaakt met louter zout, basilicumblad en olijfolie.

Gezondheidsaspecten

Voedingswaarde, gezondheidsrisico's

SAMENSTELLING PER 100 GRAM  POMODORI PASSATA

38
kcal
( 159,0 kJoule)
1,7
gram
eiwitten
9
gram
koolhydraten
4,8
gram
waarvan suikers
0,2
gram
vet
0,4
gram
verzadigd
½
gram
enkelvoudig onverzadigd
0,1
gram
meervoudig onverzadigd
4
mg
omega-3
82
mg
omega-6
VITAMINES
510
µg
vitamine A
1,5
mg
vitamine B3
0,1
mg
vitamine B6
11
µg
vitamine B9
10,6
mg
vitamine C
2
mg
vitamine E
3,4
µg
vitamine K
MINERALEN
18
mg
calcium
0,3
mg
koper
1,8
mg
ijzer
439
mg
kalium
23
mg
magnesium
0,2
mg
mangaan
28
mg
natrium
40
mg
fosfor
0,7
µg
selenium
0,4
mg
zink
 

Bronvermelding update oktober 2019

Know what you eat (startpagina) | Nutritiondataself