top
Garganelli con ricotta
Pastagerecht met ricotta salata
Garganelli con ricotta
Garganelli-recepten
Garganelli con ricotta salata

Garganelli con ricotta salata

Een eenvoudig gerecht, dat in enkele minuten gemaakt kan worden met verse garganelli, een Bolognese specialiteit. De frisse smaak wordt bepaald door de combinatie van courgette en ricotta salata.

Terwijl ricotta een vochtige verse kaas is, is ricotta salata een variant van ricotta die gezouten en geperst is en gedroogd. Ricotta salata is daarom hard en wit en heeft een licht zoute, nootachtige smaak. Ricotta salata wordt vooral geraspt gebruikt, over salades, pasta's en groentegerechten.

INGREDIËNTEN

250
gram
garganelli
2
el
olijfolie extra virgin
1
 
ui
3
teentjes
knoflook
2,3
dl
zwarte en groene olijven
2
 
courgettes
 
 
citroen
 
 
peterselie
 
 
geraspte ricotta salata
 
 
zout
 
 
aromatische zwarte peper

HET RECEPT

De voorbereiding

Maak garganelli van eier(pasta)deeg en kook deze voor. Nog net niet al dente.

Rasp de ricotta met een grove rasp.

De bereiding

Fruit de in blokjes gesneden ui en voeg er op het laatst de knoflook aan toe met de in eetbare partjes gesneden courgette. Gaar deze rustig, zorg dat de courgette een goede 'bite' houdt. Voeg citroensap en zout toe. Doe de garganelli erbij en laat het mengsel goed doorwarmen, tot de garganelli al dente is. Voeg peterselie en peper toe en dien op.

Serveren

Doe de garganelli op een bord, met een royale ricotta-topping.

Bronvermelding update maart 2022