Natuurlijk kan de Yorkshire rabarber vervangen worden door een smakelijke rabarber van eigen bodem. De cake wordt geserveerd als onderdeel van high tea en wordt gemaakt met een 20 cm doorsnee cakevorm.
Verwarm de oven voor op 180°.
Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
Maak de rabarber schoon, verwijder de dikste vezels en snijd de stengels in stukjes.
Klop de boter met de bruine suiker tot een romig mengsel en voeg intussen de vanille toe. Schep er daarna met een houten lepel of spatel luchtig het ei door heen.
Zeef de bloem met het bakpoeder op het botermengsel. Werk de ingrediënten door elkaar tot ze goed gemengd zijn, zonder zwaar te kneden. Doe hetzelfde daarna met de zure room en de rabarber.
Giet het deeg in de vorm en bestrooi het deeg met wat suiker en kaneel.
Bak de cake in drie kwartier tot 1 uur gaar. Laat het baksel minstens 10 minuten afkoelen alvorens het uit de vorm te nemen en op een rek verder af te laten koelen.