top
Valley of the ashes
Falernum-cocktail
Valley of the ashes
 
collage valley of the ashes
VALLEY OF THE ASHES BY PULITZER  © 2018

Valley of the ashes

Lange peper falernum

Falernum is een kruidige likeur op basis van rum, waarmee de heerlijkste cocktails gemaakt kunnen worden. Zoals Valley of the Ashes, geïnspireerd op The Great Gatsby, de inmiddels negentig jaar oude bestseller.

Het recept voor Valley of the ashes is in de Amsterdamse Pulitzer's Bar tot stand gekomen. De cocktail wordt geheel in stijl afgemaakt met eetbare 'as'.

Een belangrijk bestanddeel is Lange-peper falernum, dat wordt gemaakt door lange pepers sous-vide in Falernum te koken. Gebruik hiervoor een mooie, aromatische lange peper, waarin de muskusgeur goed tot zijn recht komt. Crush de pepers voor een top-resultaat, en doe ze met de Falernum in een sous-vide-zak. Trek deze vacuum en laat de Falernum 1 uur bij 60° trekken.

Zeef de Falernum daarna met een doekje in de zeef, voordat je de falernum laat afkoelen.

Toepassing

Voor musky-tonen in cocktails zoals de Valley of Ashes. Hierin wordt Pimento Dram gebruikt, een combinatie van de fijnste Jamaicaanse rum en piment (allspice). Het Brits bittertje, de samenstelling is geheim, zou diverse afrodisiaca bevatten.

Cocktail - Valley of the ashes (Pulitzer's)

Ingrediënten

40
ml
bourbon whiskey
30
ml
limoen-citroen sherbet
25
ml
lange peper falernum
3
scheutjes
dr. adam aphrodite bitters
1
el
bitter truth pimento dram allspice liqueur

HET RECEPT

De voorbereiding

Maak de Lange peper Falernum en de sorbet.

Voor de sherbet meng je 10 gram citroenzest en 8 gram limoenzest met 400ml limoensap, 500 gram suiker en 5 gram Maldon zeezout, en vriest dit mengsel in. Zodra de sherbet koud genoeg is, kun je hem gebruiken.

De bereiding

Meng alle ingrediënten, en shake 10 minuten met ijs.

De afwerking

Strooi wat eetbaar as op het glas om de cocktail te completeren.

Bronvermelding update november 2017

Grote kans dat we dit najaar allemaal deze cocktail bestellen | Elle Pulitzer’s Bar New Cocktailmenu – The Great Gatsby | Mister cocktail