Pepersoep
Kruidige soep
Pepersoep
 
Pepesoep

Pepe-soep

Kameroense vissoep

Deze Kameroense versie van de West-Afrikaanse pepersoep dankt zijn specifieke smaak aan de unieke, lokale specerijen.

Het sleutelingrediënt in deze Kameroense pepersoep is 'nootmukaat', de combinatie van kalebasnootmuskaat en nootmuskaat.

INGREDIËNTEN

2000
gram
geitenvlees, met bot
4-5
ltr
water
10
zaden
kalebasnootmuskaat (ehuru)
15
gram
mbongô
el
paradijsgraan (atariko)
2
peulen
selimpeper (uda)
2
stuks
nootmuskaat (umilo)
4-5
 
limoenblad en/of sereh
 
 
gbafilo
60
gram
ughweri (zout)

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Rooster de selimpeulen (opengesneden), de ehuru-zaden, de gfabilo-zaden en de notmuskaatzaden droog. Laat de specerijen afkoelen en maal ze daarna fijn.

DE BEREIDING

Maak een bouillon van water, zout, en als je sereh gebruikt, de sereh, en het pepermengsel. Voeg limoenblad pas later toe. Snijd het geitenvlees in eetbare stukken, en stoof het 30-40 minuten in deze bouillon. Het geitenvlees is dan nog niet gaar !

Voeg de yam toe en kook deze gaar in de bouillon. Neem de gekookte yam uit de pan. Doe deze pas op het laatst weer in de soep, zodat ze niet teveel soep zal opnemen en papperig wordt.

Maak de bouillon op smaak en beslis of je de sereh (limoenblad) zult verwijderen of niet. Verwijder de zaadlijsten en zaden van de chilipeper. Doe de groenten (met uitzondering van het gemberblad) en de basilicum in een blender. Maal de groenten heel fijn. Voeg een beetje water toe om een puree te krijgen.

Verhit wat olie in een pan, en fruit er de groentepuree in. Voeg het gemberblad toe en wat over is gebleven van het specerijenmengsel. Laat het een kleine tien minuten op laag vuur sudderen.

DE AFWERKING

Giet bij het opdienen wat rode palmolie op de soep.

BRONVERMELDING UPDATE APRIL 2017

Pepe soup du Cameroun | Afrik-cuisine Urhobu ukodo | Sissy yemmie