top
OOPS !
De gevraagde pagina is tijdelijk niet beschikbaar
Ga verder op deze site
 
404 NOT FOUND

De gevraagde pagina is (tijdelijk) niet beschikbaar !

De website is zoals u ziet 'in onderhoud'. Vervelend voor u, want u kon het gezochte artikel daardoor niet vinden. Hoe komt dat ?

De afgelopen jaren is de website met regelmaat overvallen door claims vanwege het 'onrechtmatig' gebruik van foto's. In vrijwel elk geval ging het om een foto met een algemene strekking, zoals een 'beschuitje'. Om kleur van te verschieten !

In juridische zin is het gebruik van materiaal van een ander inderdaad een schending van het copyright. Zelfs al gingen honderden anderen je erin voor, je hebt geen recht op wat voor materiaal op internet dan ook, tenzij je dat recht expliciet is verschaft met een licentie.

Soms is het erg lastig om de auteur te achterhalen, hoezeer je ook je best doet. En dat doen we, heus. Het dilemma is, dat we voor bepaalde artikelen nauwelijks foto-materiaal kunnen vinden, en wanneer we dat vinden, we de auteur niet kunnen achterhalen, bijvoorbeeld omdat het internet bol staat van één en dezelfde afbeelding. Dat geldt met name voor de artikelen over meer exotische onderwerpen die essentieel zijn voor het schetsen van een totaalbeeld, en voor hel specifieke items. We vragen u, auteur van een foto die we om die reden toch hebben opgenomen, contact met ons op te nemen, ook wanneer u ons (achteraf) toestemming wilt geven het materiaal te gebruiken.

Opnieuw lichten we de site door op onvolkomenheden. In de afgelopen maanden hebben we bijna tweederde van alle artikelen opnieuw geredigeerd en gepubliceerd. Op 1 juni hebben we de site echter opnieuw leeggehaald om alle artikelen opnieuw te screenen, waarbij we de naam van een auteur nu ook zichtbaar zullen maken op de foto zelf, en niet uitsluitend via de informatie op de achtergrond (zichtbaar wanneer u uw muis op de foto houdt).

Via de inhoudsopgaven kunt u de op dit moment beschikbare artikelen vinden. Het zijn er nog maar enkele, we denken dat er iedere dag tussen tien en twintig atikelen weer online kunnen. Wanneer de site weer helemaal terug is, kunt u op meer dan 1500 artikelen rekenen !

Wij bieden u onze excuses aan voor het ongemak. De planning is erop gericht alle artikelen weer halverwege 2021 online te hebben.