top
Our world of food
Nieuws caroussel recepten

Deze site is een vraagbaak voor iedereen die geïnteresseerd is in voedsel en houdt van lekker eten. Naast een uitgebreide serie artikelen over de meest uiteenlopende ingrediënten bevat de site ook wetenswaardigheden en recepten. In dit overzicht lichten we er enkele uit.

17 Riso alla pilota 11 mei 2023
Italiaanse keuken

Het wordt wel aangemerkt als een risotti, maar de bereidingswijze is beduidend anders. Handig voor wanneer je wat minder tijd hebt en je toch risottirijst wilt eten, op ''rijstpellers' wijze.

16 Awaze 4 april 2023
Ethiopische keuken

De Ethiopische keuken kent een ruim scala gerechten, dankbaar gebruik makend van een rijke landbouwtraditie. Met injera natuurlijk, nitter kibbeh en awaze. En t'edj, de licht bittere honingwijn.

15 Gujiya 28 februari 2023
Zoet gevulde deeglapjes

Deze specialiteit uit het in het noorden van India gesitueerde Gujarat heeft een vulling van khoya, een zuivelproduct, noten, gedroogde vruchten en specerijen. Gefrituurd en dompeld in saffraansiroop.

14 Carottes Vichy 3 februari 2023
Geglaceerde wortelen

Bedacht in het sanotorium van Vichy, gebruikmakend van de zuiverheid van het bronwater daar. De peentjes, daarin bereid, zijn de bolronde carottes grelot, tegenwoordig een zeldzaamheid.

13 Cōng yóubǐng 10 juni 2022
Gelaagd pannenkoekje

Een lekker dik pannenkoekje of een dun broodje, het is maar hoe je er naar kijkt. Met een vulling van lente-uitjes solo, of met spek erbij, misschien ook wel sesamzaadjes en een lekker soja-sausje. Streetfood pur sang.

12 Idli 20 maart 2022
Rijstcake

Idli is een populaire rijstcake in India, die in speciale idli-vormen gestoomd wordt en niet alleen als bijgerecht gebruikt wordt. Er zijn diverse uitvoeringen.

11 Garganelli (met rode mul) 8 januari 2022
Met garnalenvulling

Garganelli is een pasta corta uit Emilia Romagna, in dit recept gecombineerd met rode mul. Kijk ook naar het recept met ricotta salata en natuurlijk het recept voor de geribde pasta-rolletjes zelf.

10 Rijstnoedelrol 8 januari 2022
Met garnalenvulling

Een recept om zelf verrukkelijke rijstnoedelvellen te maken. Het beslag wordt gestoomd, waardoor een elastich vel ontstaat dat als wikkel gebruikt wordt voor heerlijk gemarineerde garnalen.

9 Witte groentencrémes 28 maart 2021
Romige crémes met knolselderij

Vier groentencrémes waarin knolselderij de hoofdrol vervult. Met mierikswortel, witte wijn, venkelknol, stuk voor stuk verrukkelijk.

8 Yerushalmi kugel 11 december 2020
Traditioneel joods gerecht

Eén van versies kugel is de Jerusalem kugel, gebaseerd op het middeleeuws broodgerecht dat de joodse bevolking in Europa in de middeleeuwen maakte. Waar komt die naam vandaan ?

7 Chocolate-chip cookie22 oktober 2020
De Amerikaanse topper!

Met genoegen bieden we het originele Toll house recept aan, maar meer dan dat, de absoluut perfecte manier om dit heerlijk 'chewy' koekje te maken. 's Avonds het beslag maken, de volgende dag genieten geblazen !

6 Dosa13 oktober 2020
Indiaas platbrood

Wanneer je dit dunne platbrood zelf wilt bakken 'from scratch' is dat een hele uitdaging. Gelukkig kun je veel bestanddelen ook kant-en-klaar gemalen kopen. En als u toch zelf wilt doen ?

5 Gochujang23 augustus 2020
Koreaanse chilipasta

Hoe je zelf die befaamde gochujang kunt maken, in je eigen onggi. Trek voor de bereiding een volle dag uit, en voor de fermentatie een jaartje. Een recept voor diehards !

4 Masala23 augustus 2020
De specerijenmengsels van India

De Noord-Indiase garam masala is de basis voor veel Indiase specerijenmengsels. Naast deze traditional beschrijven we de vier belangrijkste varianten, waaronder de Indiase 'salsa verde', hara masala, met de recepten.

3 Gudeg yogya25 juli 2020
Signature-dish van Yogyakarta

Sinds ons bezoek aan Yogyakarta is dit een telkens weer terugkerend gerecht op ons menu. In de hoofdrol de nangka. Gudeg yogya wordt geserveerd met ei (telur gudeg), kip (opor ayam) en nasi groeng kecek. Een verslavende combinatie ! Met de recepten van alle bijgerechten

2 Chinese eieren16 juli 2020
Geconserveerde en gemarineerde eieren

Vooral in Azië kent men een scala aan bereidingen om eieren langer houdbaar te maken. Verrassende bereidingen, zoals die van het duizendjarig ei, maar daar houdt het niet bij op !

1 Mamquriyya10 juni 2020
Stoofgerecht met mastiek

Mamquriyya is een Perzisch, licht-zurig stoofgerecht, dat uit de Middeleeuwen dateert. Het staat in het dertiende eeuwse kookboek Kitab al-Ṭabīḫ van Muhammad ibn Hasan al-Baghdadi met nog vele andere mastiekgerechten