top
Our world of food
Nieuws caroussel recepten

Jongste recept, gepubliceerd op 11 december 2020: Yerushalmi kugel

Deze site is volop in bewerking. Wekelijks vindt u er tientallen nieuwe en vernieuwde artikelen over voedsel, en recepten. Een vraagbaak voor iedereen die geïnteresseerd is in de verscheidenheid van planten, dieren en ons voedsel.

9 Witte groentencrémes 28 maart 2021
Romige crémes met knolselderij

Vier groentencrémes waarin knolselderij de hoofdrol vervult. Met mierikswortel, witte wijn, venkelknol, stuk voor stuk verrukkelijk.

8 Yerushalmi kugel 11 december 2020
Traditioneel joods gerecht

Eén van versies kugel is de Jerusalem kugel, gebaseerd op het middeleeuws broodgerecht dat de joodse bevolking in Europa in de middeleeuwen maakte. Waar komt die naam vandaan ?

7 Chocolate-chip cookie22 oktober 2020
De Amerikaanse topper!

Met genoegen bieden we het originele Toll house recept aan, maar meer dan dat, de absoluut perfecte manier om dit heerlijk 'chewy' koekje te maken. 's Avonds het beslag maken, de volgende dag genieten geblazen !

6 Dosa13 oktober 2020
Indiaas platbrood

Wanneer je dit dunne platbrood zelf wilt bakken 'from scratch' is dat een hele uitdaging. Gelukkig kun je veel bestanddelen ook kant-en-klaar gemalen kopen. En als u toch zelf wilt doen ?

5 Gochujang23 augustus 2020
Koreaanse chilipasta

Hoe je zelf die befaamde gochujang kunt maken, in je eigen onggi. Trek voor de bereiding een volle dag uit, en voor de fermentatie een jaartje. Een recept voor diehards !

4 Masala23 augustus 2020
De specerijenmengsels van India

De Noord-Indiase garam masala is de basis voor veel Indiase specerijenmengsels. Naast deze traditional beschrijven we de vier belangrijkste varianten, waaronder de Indiase 'salsa verde', hara masala, met de recepten.

3 Gudeg yogya25 juli 2020
Signature-dish van Yogyakarta

Sinds ons bezoek aan Yogyakarta is dit een telkens weer terugkerend gerecht op ons menu. In de hoofdrol de nangka. Gudeg yogya wordt geserveerd met ei (telur gudeg), kip (opor ayam) en nasi groeng kecek. Een verslavende combinatie ! Met de recepten van alle bijgerechten

2 Chinese eieren16 juli 2020
Geconserveerde en gemarineerde eieren

Vooral in Azië kent men een scala aan bereidingen om eieren langer houdbaar te maken. Verrassende bereidingen, zoals die van het duizendjarig ei, maar daar houdt het niet bij op !

1 Mamquriyya10 juni 2020
Stoofgerecht met mastiek

Mamquriyya is een Perzisch, licht-zurig stoofgerecht, dat uit de Middeleeuwen dateert. Het staat in het dertiende eeuwse kookboek Kitab al-Ṭabīḫ van Muhammad ibn Hasan al-Baghdadi met nog vele andere mastiekgerechten