De zaden worden achtereenvolgens gestoomd, geweekt, wederom gestoomd en gefermenteerd. Eerst worden de zaden gestoomd, en wordt de schaal verwijderd. De vrijgekomen pit wordt, na een etmaal in water geweekt te zijn, nogmaals gestoomd, waarna de pitten in bananenblad gewikkeld worden of op een bamboematje gelegd orden dat en met banananblad worden afgedekt. Dan worden de pitten bij kamertemperatuur met rust gelaten, tot ze een dag of twee à 4 gereed zijn om gegeten te worden.
Sommige dageh worden gebakken, andere met onchom gemengd :
Op het eiland Java worden ook dageh gemaakt van restanten tempehcake, kokoscake en oncomcake. De laatste wordt, na beprenkeld te zijn met water waarin rijststro werd geweekt, gestoomd en op een bamboemat gelegd. De oncom wordt niet met de vingers aangeraakt! De oncom wordt afgedekt met bananenblad en met een behoorlijk gewicht aan stenen belast. Hierna wordt de oncom weggezet om bij kamertemperatuur in 2-4 dagen te fermenteren.