top
Ethiopisch brood
 
Ethiopisch brood
Ethiopische broden
Arsidame

Ethiopisch brood

De geschiedenis van Ethiopisch brood voert terug naar één van de eerst verbouwde granen, teff. Injera, een platbrood, is het bekendste en populairste brood in Ethiopië en buurland Eritrea.

Injera is uniek in de wereld, net als kocho, eveneens een platbrood, dat van enset wordt gemaakt.

Geschiedenis van het ethiopisch brood

De platte Ethiopische broden zijn van oorsprong bedoeïnenbroden, op primitieve wijze gebakken boven vuur of in een ondergrondse oven. Ze zijn in dat opzicht vergelijkbaar met de traditionele arabische ḫubz-broden

Voor Ethiopisch brood wordt gebruik gemaakt van de unieke inheemse granen die dit gebied rijk is, zoals teff, enset en Ethiopische haver. Teff is in velerlei opzicht het belangrijkste graan, eenderde van alle geconsumeerde graan in Ethiopië is teff, waarvan het merendeel verwerkt toit injera.

Het eerste injerabrood zou 600 jaar voor Christus gebakken zijn, getuige de vondst van mitads in de oude stad Aksum uit dir tijd.

BRONVERMELDING UPDATE JUNI 2017

Chubz | Wikipedia (DU/EN) The book of cookery | N. Nasrallah, Annals of the Calpih's kitchen, 2007 Brill, Leiden/Boston ISBN 978-90-04-15867-2