top
Miànbāo
Brood
Miànbāo
Chinees brood
Naam | Botanie ©2014

Miànbāo 面包

China is een graanland met een rijke broodtraditie, die verder rijkt dan gestoomd brood (baozi). Natuurlijk zijn de oudste Chinese broodvormen gemaakt op de traditionele eenpitsmethode, hetzij gebakken, hetzij gefrituurd of gestoomd.

De openstelling van het land voor buitenlandse bedrijven zorgde voor een enorme omwenteling, aangejaagd door de vestiging van Délifrance, Starbuck en Amerikaanse fastfoodketens als McDonald en Pizzahut. Tegenwoordig kun je allerlei soorten 'westers' brood in China kopen, is het in de steden even gewoon als hier om broodjes te kopen. Een sneetje brood zul je er evenwel niet gauw vinden.

Bronvermelding update december 2020

Pain d'épice de Reims | René Gandihon Arts des traditions populaires vol 7 1959 pp 20-50 JSTOR, www.jstor.org/stable/41002723. Accessed 19 Apr. 2020 De geschiedenis van peperkoek | Vondelmolen (België) De geschiedenis van banket | Bakkerijmuseum How to block Gingerbread (recreation) | Ivan Day, 2013 Food history jottings Ontbijtkoek of peperkoek | Frans Debrabandere in Nederlands van Nu Jaargang 51 - mei 2003 pp 31-33 Panforte | Flavia Cori January 14, 2015, Tuscanicious
slotregel