top
Appelragout
Garnituur
Appelragout
Appelragouts
Appelragout

Appelragout

Deze kruidige appelragout is een klassieke bereiding met appel en kaneel, in dit geval gemaakt mat kaneelknoppen, die de ragout een overheerlijke kaneelsmaak geven.

Appelragout wordt als bijgerecht gegeten en is heerlijk bij desserts waarin zuivel is verwerkt, zoals rijstepap en ijs, maar ook in hartige gerecehten. Op de foto's appelragout in combinatie met ricotta-strudel en vanille-ijs (voor het recept daarvan verwijzen we naar 321Kochen.tv, en als vulling van scheurbrood.

Ingrediënten

4
gram
appelen (boskoop)
1
 
vanillestok
50
gram
kristalsuiker
½
liter
appelsap
6-8
 
2
 
steranijs
6
 
pimentkorrels
1
el
zetmeel
20
ml
calvados
 

HET RECEPT

De voorbereiding

Snijd de vanillestok over de lengte door midden en schraap er de vanille uit.

Karamelliseer de suiker (droog), en blus deze af met de appelsap.

Bereiding

Voeg alle specerijen toe aan het sap en laat dat rustig tot de helft in koken, en zeef de kruiden eruit.

Meng intussen het zetmeel (maizena, aardappelzetmeel, naar keuze) met de Calvados.

Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in gelijke partjes en voeg deze toe aan het gezeefde, kruidige sap. Breng het mengsel aan de kook.

Voeg het Calvados-bindsel toe, en laat de ragout nog even doorkoken, zodat het zetmeel kan garen.

Giet de ragout in afsluitbare (weck)potjes voor later gebruik. Serveer de ragout bij kamertemperatuur als dessert of bij een dessert.

Bronvermelding update maart 2021

Ricotta im Knusperblatt mit Gewürzapfelragout | Lust auf Italien Ricotta im Knusperblatt mit Gewürzapfelragout | Lecker Zupfbrot mit Äpfel und gemahlenen Zimtblüten | Home and herbs Gewürzapfelragout | Cornelia Poletto, 321Kochen.tv Gewürzapfelragout für kalte Tage | Kochfrosch
slotregel