Het sleutelingrediënt in deze Kameroenese pepersoep is 'nootmuskaat', in een combinatie van kalebasnootmuskaat en 'gewone' nootmuskaat.
Snijd de selimpeulem open, en rooster ze droog (geen vet) tezamen met de ehuru-zaden, de gfabilo-zaden en de nootmuskaatzaden. Laat de specerijen afkoelen en maal ze daarna fijn.
Maak een bouillon van water, zout, en als je sereh gebruikt en geen limoenblad, de sereh, en het pepermengsel. Voeg limoenblad pas later toe. Snijd het geitenvlees in eetbare stukken, en stoof het 30-40 minuten in deze bouillon. Het geitenvlees is dan nog niet gaar !
Voeg de yam toe en kook deze gaar in de bouillon. Neem de gekookte yam uit de pan. Doe deze pas op het laatst weer in de soep, zodat ze niet teveel soep zal opnemen en papperig wordt.
Maak de bouillon op smaak en beslis of je de sereh (limoenblad) zult verwijderen of niet. Verwijder de zaadlijsten en zaden van de chilipeper. Doe de groenten (met uitzondering van het gemberblad) en de basilicum in een blender. Maal de groenten heel fijn. Voeg een beetje water toe om een puree te krijgen.
Verhit wat olie in een pan, en fruit er de groentepuree in. Voeg het gemberblad toe en wat over is gebleven van het specerijenmengsel. Laat het een kleine tien minuten op laag vuur sudderen.
Giet bij het opdienen wat rode palmolie op de soep.