Mango srikhand wordt gemaakt als de basis srikhand, met toevoeging van mango en yoghurt. De shrikhand wordt gegarneerd met pistachenootjes, nauw verwant met de mango. Gebruik voor dit recept rijpe, heerlijk aromatische mango's zoals de slanke Thaise Nam dok mai.
In plaats van verse yoghurt of dahi kan Griekse yoghurt gebruikt worden. Neem daarvan 350 ml, de Griekse yoghurt hoeft immers niet uit te lekken. Voor een eenvoudige shrikhand laat u de blender, de mango en de room achterwege. U klopt de yoghurt wel licht op.
Doe de verse yoghurt in een mouseline doek en laat deze vijf tot 6 uur uitlekken. Gebruik circa 350 ml uitgelekte dahi voor het recept.
Week de saffraandraadjes in een beetje warm water of warme melk, en gebruik in het recept alleen de vloeistof (infusie). Haal de zaadjes uit de karadamoms, rooster ze licht en wrijf ze heel fijn in een vijzel.
Schil en snijd de mango's
Blend de mango, de kardamompoeder, de saffraaninfusie en de basterdsuiker tot een gladde crème. Voeg de yoghurt en de room toe, en klop deze kort mee, bij een lage rotatiestand, hoogstens 30 seconden.
Serveer de shikhand in glazen, zet deze koel weg alvorens ze te garneren met de pistachenoten en een draadje saffraan.
Respecteer het copyright !