top
Timur-kardemom-boter
Nepalese style kruidenboter
Maqaw-boter
 
startafbeelding
Timur-kardemom boter

Timur-kardemom-boter

Deze kruidenboter bevat twee Nepalese specerijen, raye timur - een szechuanpeper - en de violette niet-gerookte grote kardemom.

Deze twee ingrediënten geven deze kruidenboter een Nepalese twist. De boter is natuurlijk geen Nepalese traditional. De citrustonen in de szechuanpeper maken het onnodig deze boiter met citroenzest te verrijken. Alleen wat zout is voldoende.

Gebruik deze boter op geroosterd brood bij of met geroosterde kip.

INGREDIËNTEN

150
gram
roomboter
1
tl
raye timur (szechuanpeper)
1
tl
 
 
grof zeezout

HET RECEPT

Pel de kardemoms, en vijzel de zaden tezamen met de peper fijn.

 

DE BEREIDING

Roer de boter zacht en roer er met een spatel het gevijzelde specerijenmengsel door. Maak de boter op smaak met wat (grof) zout. Laat de boter daarna in de koelkast opstijven, voor gebruik.

slotregel

Bronvermelding update maart 2023

slotregel