top
Mucor
Melkzuurbacteriën
Mucor
 
Mucor-micellium op doufu

Lactobacillus kimchii Yoon

in bewerking

Het geslacht Mucor behoort tot de Lactobacillaceae-familie in de orde van de melkzuurbacteriën, Lactobacillales. Dit zijn anaerobe, meestal aerotolerante bacteriën, verantwoordelijk voor de omzetting van suikers in melkzuur.

Deze bacterie behoort tot de orde van de melkzuurbacteriën, Lactobacillales. Dit zijn anaerobe, meestal aerotolerante bacteriën, verantwoordelijk voor de omzetting van suikers in melkzuur. Tot de melkzuurbacteriën behoren de geslachten Lactobacillus, waartoe deze kimchii hoort, en het geslacht Streptococcus.

Kimchi is een Koreaanse groenten-fermentatie waarin een groot aantal melkzuurbacterië een rol spelen, behorende tot de:

  • Leuconostoc,
  • Lactobacillus,
  • Lactococcus en
  • Pediococcus
.

De belangrijkste spelers in de fermentatie van groenten tot kimchi zijn de Leuconostoc mesenteroides subsp. mesenteroides en de Lactobacillus sakei subsp. sakei. Temidden van het complex aan bacteriën is in 2000 door Jung-Hoon Yoon het geheim van de tot toe niet geïdentificeerde bacterie ontrafeld, die grote overeenkomsten vertoont met de Lactobacillus alimentarius en Lactobacillus kimchii is genoemd.

slotregel

Bronvermelding update maart 2020

Metagenomic Analysis of Kimchi, a Traditional Korean Fermented Food | J. Yung e.o. Applied and environmental microbiology, American society for microbiology Kimchi | Ourfood Lactobacillus kimchii sp. nov., a new species from kimchi | Jung-Hoon Yoon e.o. International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology (2000), 50, pp 1789–1795 Lactobacillus kimchii | Citizendium