top
Moriguchizuke
Ingelegde daikon (Japan)
MORIGUCHIZUKE
DAIKON PIUCJKLES
MORIGUCHIZUKE | JAPAN

MORIGUCHIZUKE

De moriguchi radijs wordt voor het grootste deel verwerkt in Moriguchizuke, de in mirin en zoete sake gepickelde hele daikon.

Dit gerecht, waarvan de bereiding meer dan 2 jaar duurt, wordt in theeceremonies geserveerd. Een beroemd moriguchizuke-huis is Yamatoya Moriguchizuke Honke (大和屋守口漬総本家) in Nagoya. Op Chubu Centrair International Airport in Nagoya serveert restaurant Suznami deze specialiteit.

De moriguchi radijs is de langste radijs ter wereld (Raphanus sativus Longipinnatus 'Pladano') en groeit alleen op de zandige akkers langs de rivieren de Kiso en de Nagara in Japan.

Gezondheidsaspecten

Voedingswaarde, gezondheidsrisico's

Samenstelling per 100 gram rauw product

18
kcal
( 75,3 kJoule)
0,6
gram
eiwitten
4,1
gram
koolhydraten
2,5
gram
waarvan suikers
0,1
gram
vet
29
mg
omega-3
16
mg
omega-6
Vitaminen
0,2
mg
nicotinezuur
(1% ADH)
28
µg
vitamine B9
(14% ADH)
22
mg
vitamine C
(28% ADH)
0,3
µg
vitamine K
(0% ADH)
mineralen
27
mg
calcium
0,1
mg
koper
0,4
mg
ijzer
227
mg
kalium
16
mg
magnesium
21
mg
natrium
23
mg
fosfor
0,7
µg
selenium
0,2
mg
zink

Bronvermelding update maart 2020

Moriguchi (stad) | Wikipedia (NL) Moriguchi radish | Moriguchi city website Tsukemono van miguchiradijs | Tsukemone sakura

Respecteer het copyright !