top
Kerala garam masala
Kruidenmengsel
Kerala garam masala
Masala
KERALA GARAM MASALA

Kerala garam masala

Kerala garam masala is een belangrijke twist van de basis garam masala door de dominantie van venkelzaad. Het is zich duidelijk onderscheidend specerijenmengsel.

De smaak van deze masala mengsel is heel anders dan die van de Noord-Indiase garam masala waarin geen venkel en geen anijszaad voor komt, en de boventoon wordt gevoerd door koriander- en komijnzaad, dat in dit mengsel geheel ontbreekt. De specerijen worden licht geroosterd, alvorens ze te malen.

Deze garam masala wordt gebruikt in dal-, vlees- en groentengerechten. De kardemoms worden in hun geheel gebruikt, dus niet alleen de zaadjes, maar ook het zaadhuis. Een beroemd gerecht waarin dit mengsel wordt gebruiikt, is kadala curry, een curry van kikkererwten, met kokos.

Ingrediënten

50
gram
venkelzaad (saunf)
20
gram
groene kardemom (elaichi)
10
gram
kruidnagel (laung)
5
gram
zwarte peperkorrels (sabut kalimirch)
8
gram
steranijs (chakra pool)
5
gram
kaneelstok (dalchini)
NIET-ROOSTEREN
10
gram
nootmuskaat (jaiphal)

HET RECEPT

De voorbereiding

BEREIDING

Dit recept is typisch voor Kerala door het overdadig gebruik van venkelzaaden het ontbrkenen van korinder- en komijnzaad.

Rooster de specerijen, met uitzondering van de notmuskaat, om het mengsel niet te bitter te maken. Zeef de specerijen na het malen, en gebruik de grove restjes in een specerijzakje, zodat je ze na de bereiding kunt verwijderen.

Bronvermelding update augustus 2020

Garam Masala Powder Recipe-Kerala Style | Padhu's kitchen Kerala garam masala | Shana, Recipes are simple Kerala garam masala | Vah Reh Vah