Blends
Kruiden en specerijenmengsels
BLENDS
BLENDS OP OURFOOD
SAMBAR MASALA

KRUIDEN- EN SPECERIJENMENGSELS (BLENDS)

Overal ter wereld worden combinaties van kruiden- en/of specerijenmengsel gemaakt die de gerechten in die regio een speciale 'kleur' geven.

De bereidingswijze van de blends kan van streek tot streek verschillen, en van gezin tot gezin. Recepten worden soms van generatie op generatie doorgegeven. Sommige mengsels worden volgens een vast patroon samengesteld, andere niet, volgens zelfs niet de lijn van een vast smaakpalet.

Eeuwenlang zijn kruiden- en specerijenmengsel over grenzen heen getrokken, met (handels)reizigers, migranten, en soms zijn ze zelfs geworteld geraakt op de nieuwe bestemming. Geassimileerd. Kerrie (masala) is daar een voorbeeld van.

Vanwege het grote aantal blends fungeert dit artikel in de eerste plaats als een 'marktplaats' waar de mengsels in alfabetische volgorde zijn geplaatst, en van waaruit de artikelen op de site bereikt kunnen worden. Het is de bedoeling om het overzicht in een later stadium uit te breiden met (meer) regionale blends, zoals van mole, bumbu en masala.