top
Hara masala
Indiaas "salsa verde"
Hara masala
Masala
HARA MASALA

Hara masala

Groene (hara) masala is een kruidig mengsel waarin in ieder geval korianderblad, mintblad, (groene) chilipeper en verse gember zijn gebruikt. Salsa verde op zijn Indiaas ! Op dit thema zijn talloze variaties mogelijk.

Zoals deze, waarin curryblaadjes gebruikt worden, komijnzaad en kokosrasp. In het recept voor Harialy poha (groene kip), waarin deze masala excelleert, worden om het gerecht nog wat pittiger te maken ook mosterdzaadjes toegevoegd.

Ingrediënten

4
dl
korianderblad
2
el
mintblad
7-8
 
curryblad
2
cm
verse gember
1-2
 
groene chilipepers
4
dl
kokosrasp
½
tl
komijnzaad (subut jeera)
½
 
limoen

HET RECEPT

De voorbereiding

Pers de halve limoen uit. Snijd de mintblaadjes en de chilipepers fijn.

BEREIDING

Maal de ingrediënten. Houd het vrij grof, om die reden zijn de hardere mintblaadjes en de chilipepers tevoren al fijner gemaakt. Gebruik bij het malen hoogstens 1-2 eetlepels extra koud water, en gebruik het limoensap om de masala op smaak te maken, en verkleuring tegen te gaan.

Deze masala wordt gebruikt in Hariyali poha, een gerecht uit Kerala van geplette groene rijst (poha).

Bronvermelding update augustus 2020

Punjabi Garam Masala Powder | Cook with Reena Nutritional attributes of herbs | Crop & Food Research Confidential Report No. 1891, L.J. Hedges & CE Lister, april 2007 Punjabi garam masala | Tarladalal Garam masala | Wikipedia (EN) Indian food terms | Spices of India Punbjabi garam masala | Veg recipes of India