top
Selderijfrites
Met rozemarijn en zeezout
Selderijfrites
Knolselderij-recepten
Selderij-frites met rozemarijn

Knolselderij-frites

Frites van knolselderij is heerlijk, en bovendien koolhydraatarm. Niet koolhydraatvrij, want knolselderij bevat net als aardappelen zetmeel. Daarom bruinen de frites.

Ingrediënten

1
 
knolselderij (ca 1 kilogram)
 
 
verse of wilde, gedroogde rozemarijn
 
 
grof zeezout
 
 
rode voatsiperifery peper of
 
 
piment d'Espelette
 

HET RECEPT

De voorbereiding

Was en schil de knolselderij. Snijd er frites van, rustiek of fijn, naar smaak.

Voor een praktische snijtechniek zie knolselderij.

De bereiding

Blancheer de knolselderij-reepjes hoogstens drie minuten. Spoel de frites af met koud wter en laat ze aan de lucht drogen.

Snijd intussen de rozemarijn fijn, houd een deel apart om vers te gebruiken en de overige om door de frites te mengen, wanneer deze nog vochtig zijn. Deze rozemarijn wordt meegebakken.

De afwerking

Frituur de frites op 175° goudbruin. Meng de rozemarijn met wat zeezout. Stort de frites uit en bestrooi deze licht met wat van het rozemarijn-zout mengsel. Om de frites lekker pittig te maken kun je deze bestrooien met zwarte peper (liefst een aromatische, gerijpte soort uit Cambodja of Madagascar) of wat verrukkelijke Piment d'Espelette.

slotregel

Bronvermelding update maart 2021