top
Tarweproducten
Tarweproducten
Overzicht
MAFTOUL

Tarweproducten

Tarwe is niet alleen één van de belangrijkste granen ter wereld, het is ook één van de veelzijdigste. Producten van volkoren tarwe zijn bovendien ook nog eens rijk aan voedingsstoffen.

Tarwe heeft een lange geschiedenis, die je vertaald ziet in een scala aan producten, die soms alleen regionaal van betekenis zijn, maar soms overal ter wereld hun plek hebben verworden, zoals de Italiaanse pasta en Chinese noedels. Onder de noemer tarweproducten vatten we alle droge producten die gemaakt zijn van tarwe of waarin tarwe in elk geval een essentieel bestanddeel is.

Couscous

Couscous zou zonder meer vervangen kan worden door bulgur, immers tarwe is tarwe. Maar daarmee wordt couscous tekort gedaan. Het is een fragiel, gerold product van tarwegries, net als moghrabieh. Bulgur niet, dat is gebroken tarwe.

Bulgur

Voor bulgur wordt durum tarwe (harde tarwe) gebruikt. Het wordt gebroken, nadat het voorgekookt en afgekoeld is. Bulgur is verkrijgbaar in diverse fracties, meestal aangeduid als fine, medium, coarse en extra-course.

Bronvermelding update november 2020