Voor het bakken kunnen deze kleine biefstukjes eventueel omwikkeld worden met een plakje spek, dat vastgezet wordt met een touwtje zodat het vlees tijdens het bakken sappig en mooi hoog blijft.
De kerntemperatuur van een medium filet bedraagt 48-50°, wanneer hij sterk gemarmerd is eerder 54-56°
bleu
1 á 1,5 min
saignant
1,5 á 2 min
rosé
2 á 3 min
à point
3 á 4 min
Gezondheidsaspecten
Voedingswaarde, gezondheidsrisico's
Samenstelling per 100 gram rauw product
193
kcal
( 807,5 kJoule)
28,5
gram
eiwitten
7,9
gram
vet
3
gram
verzadigd
3,1
gram
enkelvoudig onverzadigd
0,3
gram
meervoudig onverzadigd
22
mg
omega-3
229
mg
omega-6
Vitaminen
0,1
mg
vitamine B1
(9% ADH)
0,1
mg
vitamine B2
(7% ADH)
8,2
mg
nicotinezuur
(51% ADH)
0,6
mg
vitamine B6
(43% ADH)
10
µg
vitamine B9
(5% ADH)
1,6
µg
vitamine B12
(64% ADH)
0,4
mg
vitamine E
(3% ADH)
1,4
µg
vitamine K
(2% ADH)
mineralen
18
mg
calcium
0,1
mg
koper
1,8
mg
ijzer
362
mg
kalium
24
mg
magnesium
59
mg
natrium
225
mg
fosfor
33
µg
selenium
5,2
mg
zink