OSSENHAASPUNTJES
De puntjes van de ossenhaas worden gesneden van de dunnere stukken van de ossenhaas. Deze stukken zijn door hun vorm en structuur niet zo geschikt voor biefstuk, omdat de draad van het vlees dan voornamelijk plat ligt wat ten koste gaat van de malsheid van het vlees. De puntjes zijn uitstekend geschikt om mee te wokken of te roerbakken. Ze zijn supersnel gaar en mogen van binnen net als biefstuk gerust een beetje rauw blijven.
VERTALING
engels
beef fillet tips
frans
filet de boeuf
italiaans
filetto de bue
spaans
solomillo
BEREIDINGSTIJD
bakken
5 á 7 min
grilleren
6 min
Gezondheidsaspecten
Voedingswaarde, gezondheidsrisico's
SAMENSTELLING PER 100 GRAM (OSSENHAAS)
193
kcal
( 807,5 kJoule)
28,5
gram
eiwitten
7,9
gram
vet
3
gram
verzadigd
3,1
gram
enkelvoudig onverzadigd
0,3
gram
meervoudig onverzadigd
22
mg
omega-3
229
mg
omega-6
Vitaminen
0,1
mg
vitamine B1
(9% ADH)
0,1
mg
vitamine B2
(7% ADH)
8,2
mg
nicotinezuur
(51% ADH)
0,6
mg
vitamine B6
(43% ADH)
10
µg
vitamine B9
(5% ADH)
1,6
µg
vitamine B12
(64% ADH)
0,4
mg
vitamine E
(3% ADH)
1,4
µg
vitamine K
(2% ADH)
mineralen
18
mg
calcium
0,1
mg
koper
1,8
mg
ijzer
362
mg
kalium
24
mg
magnesium
59
mg
natrium
225
mg
fosfor
33
µg
selenium
5,2
mg
zink
Bronvermelding update november 2019