top
Haasbiefstuk
Rundvlees (ossenhaas)
HAASBIEFSTUK
STEAKS UIT DE OSSENHAAS
In bewerking

HAASBIEFSTUK

Haasbiefstuk wordt gesneden uit het middendeel van de ossenhaas (chateaubriand), het beste stuk. Een biefstukje weegt gemiddeld 150 gram.

Daarmee is de haasbiefstuk zwaarder dan de tournedos, die gemiddeld 100 gram wegen.

De biefstuk van de haas wordt algemeen als de meest malse (om het woord malste te vermijden) biefstuk genoemd.

bleu
1 á 1,5 min
saignant
1,5 á 2 min
rosé
2 á 3 min
à point
3 á 4 min
engels
fillet of beef, tournedos
frans
tournedos
italiaans
bife de lomo
spaans
solomillo, turnedó

Gezondheidsaspecten

Voedingswaarde, gezondheidsrisico's

SAMENSTELLING PER 100 GRAM (OSSENHAAS)

193
kcal
( 807,5 kJoule)
28,5
gram
eiwitten
7,9
gram
vet
3
gram
verzadigd
3,1
gram
enkelvoudig onverzadigd
0,3
gram
meervoudig onverzadigd
22
mg
omega-3
229
mg
omega-6
Vitaminen
0,1
mg
vitamine B1
(9% ADH)
0,1
mg
vitamine B2
(7% ADH)
8,2
mg
nicotinezuur
(51% ADH)
0,6
mg
vitamine B6
(43% ADH)
10
µg
vitamine B9
(5% ADH)
1,6
µg
vitamine B12
(64% ADH)
0,4
mg
vitamine E
(3% ADH)
1,4
µg
vitamine K
(2% ADH)
mineralen
18
mg
calcium
0,1
mg
koper
1,8
mg
ijzer
362
mg
kalium
24
mg
magnesium
59
mg
natrium
225
mg
fosfor
33
µg
selenium
5,2
mg
zink
 

Bronvermelding update november 2019